Fyra nya namn i förbundsstyrelsen

På Scen & Films riksstämma valdes fyra nya ledamöter in förbunds-styrelsen, det verkställande organ som leder förbundet. 

Peter Mild, tv-fotograf sedan 30 år i Sverige och utomlands. Var med och startade Tv-fotografernas förening 2006 och är idag ledamot. Sitter även i styrelsen för Bildleverantörernas förening.

Vad har du för tankar om det kommande arbetet inom FS? 

– Jag ser fram emot att lära mig mycket om sådant jag inte kan inom det breda fält förbundet spänner över. Det blir också spännande att ta del av den nya styrelsens erfarenheter och kunskap, där jag tror att jag kan bidra.

Vilken fråga är viktigast tycker du? 

– Jag brinner för frågan om tv-branschens dåliga villkor och arbetsmiljö och vill fortsätta dialogen med kanaler och produktionsbolag. Anslutningen till Scen & Film är låg och jag vill jobba med att göra förbundet attraktivt och relevant, även för egenföretagare. 

Jenny Nilsson, skådespelare sedan 2006, verksam vid bland annat Helsingborgs stadsteater och Regionteater Väst.

Vad har du för tankar om det kommande arbetet inom FS? 

– Att sätta igång och göra verklighet av det vi alla tagit beslut om på riksstämman. Hela stämman präglades av stark samhörighet och dialog som jag hoppas och tror kommer färga av sig på arbetet.

Vilken fråga är viktigast tycker du? 

– Konstens och ordets frihet. Utan den friheten är inte steget långt till att andra gemensamma överenskommelser och avtal också hotas. Men även möjlighet till trygga arbetsvillkor för alla frilansare i branschen.

Edin Jusuframic, har arbetat professionellt med dans och koreografi i 15 år med flera av Sveriges främsta artister, samt medverkat i ett flertal dansföreställningar och tv-produktioner.

Vad har du för tankar om det kommande arbetet inom FS? 

– Att sätta mig in i vad som är aktuellt samt vad som behöver göras. Men även att kunna engagera mig så mycket som möjligt och försöka uppnå förändring och utveckling.

Vilken fråga är viktigast tycker du? 

– Dansares utsatta situation i den kommersiella dansbranschen. Dansarna är i akut behov av avtal med skäliga arbetsvillkor. Idag åsidosätts dansares rättigheter. Det måste få ett slut omedelbart.  Jag vill även arbeta för att öka synligheten av förbundet. Ju fler vi är, desto starkare står vi gentemot oskäliga arbetsvillkor.

Henrik Borg Westerberg, ljudtekniker, är också ny i förbundsstyrelsen. 

Text: PETER REHNFELDT
Foto: SÖREN VILKS
Nr: 3-22