Fokus på filmmusik vid ny festival

Kortfilm med nykomponerad originalmusik som framförs live. Sveriges första Live score festival har gått av stapeln i Stockholm.
- Vi vill lyfta filmmusiken betydelse för filmen i Sverige, säger Daniel Engström, projektledare för Live score festival och en av initiativtagarna till festivalen.

 

I HELGEN VISADES 10 kortfilmer, samtidigt framfördes musiken live av en 10-manna orkester, dirigerad av Jonas Dominique och tillsammans med Stockholms filmkör.
Tre produktioner prisades. Till bästa film utsågs Steps of loss, med nyskriven musik av Maria Lithell Flyg och i regi av Joshua Engblom. Pris för bästa filmmusik gick till kortfilmen We are family, med musik av kompositören Sofia Hallgren och i regi av Jannike Grut. Juryns specialpris fick kompositören Michael Andersson för sitt arbete med kortfilmen Wake up call, i regi av Andreas Grant.
- Live score festival ska bli en återkommande festival i syfte att lyfta kompositörerna och musiken bakom filmerna, sa juryordförande Simon Kölle, styrelseledamot i föreningen Musik i Film.

MAGDALENA BOMAN